info@vitaalbreda.com
Whatsapp: 0627154823

Gezondheid in eigen hand

De wijze waarop we met onze gezondheid omgaan verandert ingrijpend. We zijn niet langer gericht op ziek zijn en beter worden, maar steeds meer op langer gezond en vitaal blijven. Selfcare helpt je om grip te krijgen op welzijn en vitaliteit. Vanuit individuele kracht. En gebruik makend van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Met BredaTelt kun je je gedrag langzaam maar zeker positief ombuigen. We ontwikkelen effectieve middelen en manieren om je in dit proces te ondersteunen. Zodat je je eigen persoonlijke doelen kunt behalen en langer gezond en vitaal blijft.

"BredaTelt een programma voor iedere inwoner van Breda, een aanbod op maat waarbij ieder individu zelf keuzes kan maken zodat hij/zij in kleine haalbare stappen kan werken aan zijn/haar vitaliteit/gezondheid”.BredaTelt


Meer dan 45 vitale aanbieders in Breda steken de handen in één om de volgende doelen te behalen:
- Breda in 2025 de vitaalste stad van Nederland te maken;
- De eerste stappen zetten naar preventie in de gezondheidszorg.

Na een zeer succesvolle pilot fase van BelcrumTelt wordt vanaf 1 januari 2020 gestart met GinnekenTelt, BelcrumTelt, SchorsmolenTelt, Breda-NoordTelt en wordt er ondertussen hard gewerkt aan BredaTelt.

BredaTelt is een preventief leefstijlinterventie programma welke ontwikkeld is door VitaalBreda, Beweego en meer dan 45 diverse vitale aanbieders/experts in Breda. Door de krachten van lokale aanbieders op het gebied van vitaliteit en gezondheid te bundelen wordt de kwaliteit van dit programma vergroot. Iedere inwoner van Breda boven de 18 jaar kan meedoen aan BredaTelt.

Benieuwd naar het volledige programma? Klik hier.


Pilot BelcrumTelt 2019


Op 26 februari 2019 is de eerste succesvolle pilot fase van het programma BelcrumTelt gestart. Dit programma was bestemd voor inwoners in de wijk Belcrum boven de 18+. Hen werd een ‘preventief’ leefstijlprogramma aangeboden door meer dan 45 diverse vitaliteits- en gezondheidsaanbieders in Breda. In het 12 weeks programma zat een Health Check bij de start en het einde van het programma, een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), e-learning/workshops omtrent vitaliteit en gezondheid, twee keer per week een beweeg moment en een vitaliteitscoach waar men terecht kon voor vragen en begeleiding. Na 12 weken werd samen met de deelnemers een evaluatie gepland om de subjectieve resultaten te verzamelen (zie figuur 1).


Figuur 1. kwalitatieve gegevens BelcrumTelt

Deelnemers gaven positieve reacties op het programma. Zij vonden het lokale (in de wijk), prijs/kwaliteit, kwalitatieve, gezellige, regelmatige en de stok achter de deur het prettigste aan het programma. Overigens is 50% van de deelnemers verder gegaan met bewegen dan wel een andere expert opgezocht na interesse vanuit de workshops. Buiten het kwalitatief onderzoek is ook kwantitatief onderzoek uitgevoerd (zie figuur 2) hier werd gekeken naar fysieke eigenschappen:  

Gewicht -

Lengte -

BMI -

Vet % -

Spiermassa % -

Buikomvang -

Visceraal vet -

- Vochthuishouding

- Metabolische leeftijd

- Bloeddruk

- Handknijpkrachtmeting

- Functional movement screen

- Astrand test

- 2 minuten wandeltest


Figuur 2. Kwantitatieve resultaten BredaTelt 2019.

Buiten de fysieke eigenschappen is er rekening gehouden met de mentale eigenschappen, hiervoor is gebruik gemaakt van de vragenlijst Positieve Gezondheid en de vragenlijst op het gebied van slaap middels de SATED vragenlijst.